About us

With more than 10 years experience in the sailing industry, the Flaar is one of today’s most innovative boat manufacturers in Central Europe. As fanatics of sailing and regular sailors, we are able to understand realize your needs, creating a high quality and well performing product.
Over the years we worked for many customers, building several custom and series boats. You can find our products here on our website. If you have any questions or unique requests, feel free to contact us at any of our contact details.

Services

Design

A tervezés során megrendelőnk igényeit maximálisan szem előtt tartva törekszünk a legjobb megoldás megtalálására. Lételemünk az innováció: hisszük, hogy a kreatív közös gondolkodás mindig nagyszerű dolgokat szül!

Implementation

Nemcsak a tervezés, hanem a kivitelezés is szakterületünk. Két magyarországi műhelyünkben a legmodernebb anyagok eszközök (CNC marógép, vákuuminjektált karbon-kompozit szendvicsszerkezetek) állnak rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk a hajót, amit közösen terveztünk.

Custom design boats

Több sikeres vitorlás hajó és egy motoros hajó is kikerült már a Flaar műhelyből, amik eredményei bizonyítékul szolgálnak arra a magas minőségre, amit a vízi közlekedésben képviselünk. Ismerd meg modelljeinket!

The Team

Zoltán Mezey

Zoltán Mezey

ügyvezető, kompozit mérnök

Mezey Zoltán 2001 és 2008 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Polimer mérnöki szakán végzett kutatásokat. PhD dolgozatát az erősített műanyagok mechanikai modellezéséből írta. Ez időszak alatt több tudományos díjat és ösztöndíjat is elnyert, valamint részt vett számos R&D együttműködési programban.

Jelenleg a Flaar ügyvezető igazgatója és az Erősített Műanyaggyártók Szövetségének elnöke.

Attila Déry

Attila Déry

műszaki igazgató, hajótervező

Déry Attila a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hajómérnöki Szakán végezte tanulmányait. Amellett hogy elkötelezett vitorlázó, ő a leginnovatívabb hajótervező Magyarországon.

Négy évig dolgozott a Pauger Carbon Kft-nél, mint versenyhajó tervező. Ebben az időszakban több általa tervezett hajó eredményesen szerepelt, és szerepel mai napig a versenyeken. Fa Nándor (Vendée Globe skipper) mellett társtervezője volt az új ‘Spirit of Hungary’ nevű IMOCA 60 típusú hajónak, amely részt vett az Ocean Masters versenysorozaton és a 2016-os Vendée Globe-on sikeresen a 8. helyen ért célba.

Feladatai közé tartozik a hajó tervezése, a szükséges számítások elvégzése, illetve a hajógyártás műszaki vezetése.

Attila Nagy

Attila Nagy

projektmérnök, gépészmérnök

A Budapesti Műszaki Egyetemben végzett Gépészmérnöki Karon, Géptervező és Polimertechnika szakon. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása. 

Balázs Gond

Balázs Gond

A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki karán végzett Járműgyártás szakirányon 2017-ben. Diplomamunkáját kompozit szerszámok tervezéséből írta, és végzése óta a Flaar Kft. projektmérnöke. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása. Ezen kívül gyártási folyamatok ellenőrzésével, fejlesztési lehetőségek keresésével foglalkozik.

Partners

E-mail

Social media

Paloznak

Boat building and design – 8229 Paloznak, Deák Ferenc u. 10.

Etyek

Advanced composite technologies, tool manufacturing and design – 2091 Etyek, Hrsz. 1506