Rólunk

Üdvözlünk a FLAAR-nál

A vitorlás hajó tervezés és gyártás területén szerzett több mint 10 év tapasztalattal a Flaar mára a leginnovatívabb gyártók közé sorolható Közép-Európában. Mint a vitorlázás megszállottjai, és rendszeres vitorlázók, képesek vagyunk megérteni és megvalósítani ügyfeleink igényeit, létrehozva egy magas minőségű, és kiválóan teljesítő terméket.

Az évek során sok megrendelőnek dolgoztunk, gyártva többféle egyedi és széria hajót. Termékeinket megtalálod itt a weboldalunkon. Amennyiben kérdésed, vagy egyedi igényed van, bátran keress fel minket elérhetőségünk valamelyikén.

Szolgáltatások

Tervezés

A tervezés során megrendelőnk igényeit maximálisan szem előtt tartva törekszünk a legjobb megoldás megtalálására. Lételemünk az innováció: hisszük, hogy a kreatív közös gondolkodás mindig nagyszerű dolgokat szül!

Kivitelezés

Nemcsak a tervezés, hanem a kivitelezés is szakterületünk. Két magyarországi műhelyünkben a legmodernebb anyagok eszközök (CNC marógép, vákuuminjektált karbon-kompozit szendvicsszerkezetek) állnak rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk a hajót, amit közösen terveztünk.

Saját tervezésű hajók

Több sikeres vitorlás hajó és egy motoros hajó is kikerült már a Flaar műhelyből, amik eredményei bizonyítékul szolgálnak arra a magas minőségre, amit a vízi közlekedésben képviselünk. Ismerd meg modelljeinket!

A csapat

Mezey Zoltán

Mezey Zoltán

ügyvezető, kompozit mérnök

Mezey Zoltán 2001 és 2008 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Polimer mérnöki szakán végzett kutatásokat. PhD dolgozatát az erősített műanyagok mechanikai modellezéséből írta. Ez időszak alatt több tudományos díjat és ösztöndíjat is elnyert, valamint részt vett számos R&D együttműködési programban.

Jelenleg a Flaar ügyvezető igazgatója és az Erősített Műanyaggyártók Szövetségének elnöke.

Déry Attila

Déry Attila

műszaki igazgató, hajótervező

Déry Attila a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hajómérnöki Szakán végezte tanulmányait. Amellett hogy elkötelezett vitorlázó, ő a leginnovatívabb hajótervező Magyarországon.

Négy évig dolgozott a Pauger Carbon Kft-nél, mint versenyhajó tervező. Ebben az időszakban több általa tervezett hajó eredményesen szerepelt, és szerepel mai napig a versenyeken. Fa Nándor (Vendée Globe skipper) mellett társtervezője volt az új ‘Spirit of Hungary’ nevű IMOCA 60 típusú hajónak, amely részt vett az Ocean Masters versenysorozaton és a 2016-os Vendée Globe-on sikeresen a 8. helyen ért célba.

Feladatai közé tartozik a hajó tervezése, a szükséges számítások elvégzése, illetve a hajógyártás műszaki vezetése.

Nagy Attila

Nagy Attila

projektmérnök, gépészmérnök

A Budapesti Műszaki Egyetemben végzett Gépészmérnöki Karon, Géptervező és Polimertechnika szakon. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása. 

Gond Balázs

Gond Balázs

A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki karán végzett Járműgyártás szakirányon 2017-ben. Diplomamunkáját kompozit szerszámok tervezéséből írta, és végzése óta a Flaar Kft. projektmérnöke. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása. Ezen kívül gyártási folyamatok ellenőrzésével, fejlesztési lehetőségek keresésével foglalkozik.

Partnereink

E-mail

Közösségi média

Paloznak

Hajótervezés és gyártás – 8229 Paloznak, Deák Ferenc u. 10.

Etyek

Fejlett kompozit technológiák, szerszámgyártás és tervezés – 2091 Etyek, Hrsz. 1506