Flaar M 37

Karbon versenyhajónk a 2018-as Év Európai Yacht-ja díj jelöltje

Flaar 26 RR

Karbon versenyhajó, akár egykezes vitorlázáshoz is

Flaar 5.3

Környezetkímélő munka- és edzőmotoros

Flaar 18

Versenyhajó kezdőknek és haladóknak, kompromisszumok nélkül

FLAAR 18

A Flaar 18 a legkisebb vitorláshajónk, ennek ellenére magában hordozza az összes nagyobb versenyhajónk előnyeit. A FLAAR-nál nem kötünk kompromisszumot a felhasznált technológiában, az összes vitorláshajónk vákuuminfúziós technológiával  készült szálerősített kompozit. A hajó elég nagy ahhoz, hogy egy baráti társasággal, vagy családdal vitorlázzunk. Könnyű szállíthatóság, gyors összeszerelhetőség és sólyázhatóság jellemzi. 

 

Play

FLAAR 20

Hamarosan

 

FLAAR 26

A Flaar 26-os egy kis méretű professzionális versenyhajó, amely a legmagasabb technikai megoldásokat vonultatja fel. Kompromisszumokat kizárva építettük a hajót a fő célunkat szem előtt tartva, hogy olyan hajót építsünk amilyen gyorsat csak lehet ebben a méretben.
A hajó minden részlete a lehetséges legkisebb súly és a legnagyobb sebesség elérését szolgálja. A különleges tervezési módszer eredménye egy hajótest, mely nagyon kis nedvesített felülettel rendelkezik, ami tovább csökken, de szimmetrikus marad a hajó dőlésekor.

 

Play

Play

FLAAR 26RR

A Flaar 26RR kifejezetten versenycélokra fejlesztett 8 méteres versenyhajó. 
A hajó a legmodernebb technológiák felhasználásával került megépítésre, többek között karbon prepreg-nomex méhsejt szendvics szerkezet, DSS(Dynamic Stability System), +/-50° dönthető tőkesúly, asszimetrikus svertek, vitorlacseréket megkönnyítő fedélzeti kialakítás.
A hajó a 2016-os, 2017-es 8mOpen GP sorozat első helyezettje lett, amelyben szóló, négykezes és csapatversenyek is szerepeltek, ezenkívül jelenleg az egytestű hajók között tartja a Keszthely-Kenese rekordot is 3 óra 19 perccel.
A Flaar 26RR eddigi legnagyobb mért sebessége 27 csomó.

 

Rólunk mondták

“Könnyen kormányozható, elég stabil, hátszélben nem hajlamos lefúrni. A bejövő víz, a duplafenék és a hátul nyitott tükör révén azonnal ki is folyik. Tágas, egyszerű és észszerű a felszerelése, könnyű például a gennaker kezelés, beleértve a levételt is. Szelíd, de ha kell tud menni is szépen!”
Virág Flóra, Nacra 17 válogatott vitorlázó

“Ez egy nagyon szép kis hajó! Btw. MAGYAR TERMÉK! 🙂 Szuper jó kis sportos hajó, nagyon élvezetes vele a vitorlázás!:) Mi is bízunk benne, hogy egyre többen lesznek a kis Flaarok! :)”
Barbara – Flaar 18

FLAAR M37

A Flaar M37 tervezésénél egy olyan vitorlás hajó megalkotása volt a cél, ami a Balatoni körülményeket tekintve egytestű kategóriában abszolút esélyes lesz a Kékszalag megnyerésére. Az elmúlt 100 év széladatait figyelembe véve, főként könnyű szélre lett tervezve a hajó, méretét tekintve a Balaton vízmélységéből adódóan az optimális hossz 35-40 láb közé tehető. 

A hajót a 2018-as Év Európai Yachtja díjra jelölték.

 

Play

FLAAR 5.3

A Flaar 5.3 hajóval a hazai és külföldi vitorlás kluboknak kínálunk költséghatékonyabb alternatívát kisebb hajók kíséréséhez, táborok szervezéséhez. A nagy méretek és bőséges extrák helyett a kiváló ár/érték arányra helyeztük a hangsúlyt. Elérhető edzőmotorost szeretnénk kínálni olyan kis tavak edzői számára is, akiknek jóval szerényebb kivitel és teljesítmény is elegendő, de fontos számukra, hogy professzionális munkaeszközük legyen.

 

Hírek

Egy hajóban a Magyar Suzuki és a Flaar

Egy hajóban a Magyar Suzuki és a Flaar

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Suzuki Zrt. és az innovatív hazai hajóépítő műhely, a Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft.  A Flaar Kft. fő profilja a sport-, verseny- és munkahajók gyártása. Hajóihoz a benzinüzemű motorokat kizárólag a...

Az év Európai Yacht díj jelöltje

Az év Európai Yacht díj jelöltje

Soha korábban nem fordult elő, hogy magyar hajót jelöltek volna az Év Európai Yacht díjra. Sőt, a volt szovjet blokk országaiból sem. A Flaar M 37-est a legnagyobb európai hajós magazin, a német Yacht ajánlotta a díjra.

Flaar 18 hajóosztály verseny a swertkupán

Flaar 18 hajóosztály verseny a swertkupán

Immáron kétéves tradíciója az újraéledt Svert Kupának, természetesen az 1929 évi hagyományt is követve, hogy a versenyen induló minden népesebb hajóosztályt különértékeli. Idén nagy örömmel jelenthettük be, hogy a Flaar18 is ezen kategóriában szerepelve hajóosztály...

Partnereink

E-mail

Közösségi média

Paloznak

Hajótervezés és gyártás – 8229 Paloznak, Deák Ferenc u. 10.

Etyek

Fejlett kompozit technológiák, szerszámgyártás és tervezés – 2091 Etyek, Hrsz. 1506